Annonce

3 gode grunde til at få en træningsbænk derhjemme

billigste-fitness

Vi lever i en tid, hvor mange ting er lukket ned. Det har været sundt for os alle at skrue ned for hverdagsaktiviteterne og trække vejret. Det er nemlig sundt at holde ferie en gang i mellem. Alligevel er der en grænse. Derfor er det en god ide at begynde at tænke i alternative løsninger, når det gælder træning. Hvis du går i rigtig mange måneder uden at holde dig i gang, kan det både have konsekvenser for din videre træning, men også for dit helbred.

Muskelmasse tager lang tid at genopbygge

Muskelmasse tager rigtig lang tid at opbygge og endnu længere tid at genopbygge. Desværre mister du også hurtigt muskelmasse, hvis du går lang tid uden at lave nogen form for styrketræning. Med en træningsbænk i haven får du fine muligheder for at holde din muskelmasse ved lige med blandt andet skulderpres og bænkpres.

Nu når træningscentrene er lukkede, er der lange udsigter til en tur ned og træne med dine kammerater. Der er derfor ikke andet for end at holde det hele ved lige med træning i haven.

Skulderpres mod fremtidige skader

Udover dit eget velbehag ved at holde din muskelmasse ved lige, gør skulderpres og alle de andre øvelser også noget meget vigtigt for din krop. De beskytter dig nemlig mod skader. Ved at holde din styrke ved lige og jævnligt udsætte den for vægt, sikrer du, at den forbliver modstandsdygtig. Uden styrketræning kan du let få skader. Og særligt, hvis du ikke har trænet længe, er du meget udsat.

Specielt skuldrene er et ømt område. Her er skulderpres genialt til at forbygge skader. Du behøver ikke engang at putte voldsomt meget vægt på. Hvis blot du laver skulderpres med let vægt, vedligeholder du nemlig de små og sårbare muskler rigtig godt. Det er typisk dem, der opstår skader ved.

Mere glæde i hverdagen

Udover at give en fysisk gevinst kan træningsbænken også give en mental gevinst. Vi bliver som mennesker bare glade i låget af at dyrke sport. Hvis du er vant til at gå i træningscentret, kan det faktisk være en ret hård psykisk omvæltning ikke at gøre det længere. Derfor kan det give en masse mentalt velvære at have alle muligheder for træning lige ude i haven.

Det er almindeligt kendt, at træning frigiver endorfiner i hjernen. Endorfiner kaldes også lykkestoffer. Det er dem, der får os til at få det helt store smil frem.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *