Annonce

80’erne er hotte – Specielt til fest

80 plader ligger på gulv

1980’erne var en speciel tid. En tid med fantastisk musik, meget fest, mange farver og en tøjstil som man godt kan diskutere om var god smag. Men det var under alle omstændigheder sjovt at gå i unikt 80’er tøj. 80’erne er mange år siden, men du kan stadig få en smagsprøve på perioden, hvor Culture Club, Wham og Duran Duran var blandt de hotte navne, og den seksuelle orientering var flydende. Den smagsprøve kan du få ved de fester med 80’er-tema, der ofte afholdes, og som giver en god undskyldning for at klæde sig ud, som folk så ud i det glade årti.

Unikt 80’er tøj og hår

Tøjet i 1980’erne er et kapitel for sig selv. Skulderpuder, bomberjakker, gulerodsbukser, svedarmbånd, tylt og bare rigtig mange farver. Skal du til 80’er fest kan du med fordele købe eller leje unikt 80’er tøj, parykker, svedbånd eller andre accessories med rod i 80’erne. Kvinderne kan anskaffe parykker med de berømte permanentet krøller, der var meget populære i den tid eller også en pink paryk, der også ville have gået sig godt i 80’erne. Bælter og spænder kan gøre den store forskel, og ofte er det blot en lille ting, der giver det perfekte look. Unikt 80’er tøj og hår er altså lige sagen!

80’ernes popstjerner

En oplagt udklædningsmulighed til en 80’er fest er som en af datiden store musikstjerner og ikoner. Det kunne være rebellen Madonna med de berømte sorte armbånd, Madonna som Diva med handsker uden fingre og skuldrebluse, eller måske George Michael som den ultimative popdreng i en pink poloshirt.

Eller hvad med at være udklædt som Michael Jackson, som han optrådte i den berømte video til sangen Thriller. Faktisk lidt skræmmende udseende.

Selvfølgelig er der også muligheden med at anskaffe sig kostumer forstillingende Marty Mcfly eller Doc fra den ikoniske 80’er film Tilbage til Fremtiden eller blive klædt som nogen af de elskede figurer fra filmen Grease, hvor en hel verdens blev forelsket i enten John Travolta eller Oliver Newton John, og det at de var iført unikt 80’er tøj.

Yuppie-tiden

1980’erne var også tiden, hvor Yuppie-begrebet opstod. En bevægelse der opstod i New York, som en modreaktion på Hippie-kulturen, og som var en betegnelse for folk med en livsstil, hvor penge og økonomisk succes var altafgørende. Det handlede om at iføre sig det dyreste tøj, handle med aktier og leve det søde liv. Derfor er det også en oplagt ide at klæde sig ud i et velsiddende jakkesæt, ifører sig et par smarte solbriller, der gerne må sidde i håret, og føre sig frem, som en verdensmand, hvis du skal til 80’er fest.

Workout-bølgen

Det startede nok i 1970’erne, men det fik for alvor udbredelse i 80’erne. Workout med Jane Fonda som frontfigur blev en kæmpe ting. Alle lå derhjemme og trænede iført pandebånd og svedbånd på håndleddene. Kvinderne skulle have benvarmere på og selve træningstøjet skulle være i skrigende farver. Endnu en oplagt mulighed som udklædning til et event, hvor der er tema med 80’ernes look.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *