Annonce

Alt du bør vide om barnestole til bilen

baby

Som forældre har vi ikke bare ansvaret for vores eget liv længere, men har pludselig også fået et andet lille skønt væsens skæbne i hænderne. Indtil barnet fylder 18 år, så er det derfor os som forældre ansvar at passe på vores børn i trafikken. Hvorved en barnestol til bil er et must at investere i, indtil barnet når en vis højde og alder. Her får du en guide til, hvordan du finder den rette barnestol til netop dit barn.

Sådan finder du den rette barnestol til bilen

Hvis dit barn er under 135 cm. så er det et lovkrav, at når du har dit barn med i bilen, så skal det være fastspændt i godkendt sikkerhedsudstyr, som passer til barnets vægt og højde. Derfor kan en barnestol til bilen i de fleste tilfælde være en rigtig god løsning.

Når man skal finde den rette barnestol til sit barn, så er der en række punkter, som du altid bør tjekke og gå efter:

  1. Barnets vægt er inden for barnestolens vægtgrænse
  2. Selen sidder korrekt på dit barn
  3. Dit barns hoved må ikke stikke over kanten af barnestolen
  4. Barnestolen kan monteres korrekt i din bil
  5. Dit barn sidder godt og behageligt i stolen.

Derfor kan det være en rigtig god ide at tage både bil og dit barn med, når du skal købe en barnestol, så du lettere kan tjekke alle 5 punkter af.

Sådan tjekker du, om barnestolen er godkendt

Hvis du vil være sikker på, at din barnestol er godkendt efter loven, så bør du som det første altid være sikker på, at du monterer stolen korrekt. I de fleste nyere biler er der dog ofte et Isofix-beslag på bagsædet, som gør det lettere at monterer barnestolen korrekt.

Derudover er det selvfølgelig også en god ide at tjekke brugsanvisningen på barnestolen, hvor der ofte er en guide til, hvordan stolen skal monteres.

Bagudvendt barnestole anbefales

Der findes en lang række forskellige barnestole til bilen. Dog anbefales den bagudvendte barnestol, hvor barnet er spændt fast med ryggen mod kørselsretningen, da der med denne barnestole er mindre risiko for, at dit barn vil blive udsat for skader på hals og nakke, hvis i uheldigvis skulle komme ud for et biluheld og blive ramt frontalt.

Med alle disse ting i orden, så kan du altså lovligt og med god samvittighed medbringe dit barn i trafikken.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *