Annonce

Alt hvad du skal vide om visdomstænder

Visdomstand

Visdomstænder er et meget udbredt fænomen hos en stor del af befolkningen. Visdomstænder er nemlig det tredje og sidste sæt af store kindtænder, som man typisk får i de sene teenageår eller tidligt i 20’erne. Derfor er det godt at vide hvad visdomstænder helt præcist er og ikke mindst hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal have foretaget fjernelse af visdomstand. Visdomstænderne opereres væk og det hele foregår 100 % smertefrit med lille til ingen sandsynlighed for efterfølgende komplikationer. Det eneste du skal gøre efter endt operation, er at følge tandlægens anvisninger og tage det med ro i et par dage for at hele fuldstændig.

Vent ikke med fjernelse af visdomstand

Visdomstænder er som sagt et tandsæt som oftest opdages senere i livet og frembruddet af dem kan kun kontrolleres ved hyppigt besøg hos tandlægen. Derfor er det en rigtig god idé at sætte tid af til at tage til tandlægen og få taget røntgenbilledet, så din tandlægen kan se hvorvidt der er opstået en eller flere visdomstænder. Alt afhængigt af hvordan netop din kæbe har udviklet sig, kan der være tendens til at frembrud af visdomstænder. Det kan også sagtens være at du aldrig får visdomstænder, da der er nogle mennesker der aldrig får dem, mens andre kan få alle fire visdomstænder. Efter operationen skal man huske at skylle munden hyppigt, så der undgår opbygningen af bakterier og holde sig til kun at spise kold, halvflydende mad, så såret i kæben kan hele fuldstændigt. Andet man skal være opmærksom på, er for eksempel komplikationer efter operationen, som blandt andet kan indebære nedsat følelse i tungen, læben eller hagen, hvilket kan vare i et par dage eller op til flere måneder.

Tryg og smertefri behandling

fjernelse af visdomstand afhænger helt af hvordan visdomstænderne sidder i din kæbe – det vil sige hvordan og i hvilket omfang de er brudt frem fra kæben. Hvis tanden er fuldt frembrudt, er omfanget af operationen mindre end hvis tanden er helt eller delvis dækket af knogle. Det samme gælder for længden af helingsperioden, som enten kan være kort eller lidt længere. Uanset hvad foregår operationen helt smertefrit, da man bliver lokalbedøvet. Hvis man er mere angst end normalt for at blive bedøvet eller opereret, kan man også få noget angstdæmpende medicin, inden selve operationen starter. Det er anbefalet at man har en ledsager med, når man er på angstdæmpende medicin, så man kan komme sikkert hjem.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *