Annonce

Derfor er andelsboliger så eftertragtede

Moderne indrettet lelighed

Selv i et lille land som Danmark er boligmarkedet stort. Det kan være svært at sondere terrænet. Heldigvis er der hjælp at hente. I det nedenstående giver vi dig en kort introduktion til tre grundlæggende boligtyper. Vi redegør for, hvorfor andelsboligen er så populær blandt de danske boligsøgende, og vi bringer en anbefaling af et par overvejelser, som du med fordel kan gøre dig, før du påbegynder din boligsøgning. Og vi introducerer en side, som med garanti vil gøre jagten nemmere. Søger du andelsboligforeninger i København, er du kommet til det rette sted.

De tre boligtyper

De tre grundlæggende boligtyper udgøres af lejeboligen, ejerboligen og andelsboligen. Bor du til leje, har du ikke bestemmelsesret over din bolig. Til gengæld binder du dig heller ikke til et større beløb i ejendommen, og der er ingen specielle skatteforhold, som du skal tænke over.

Når investerer i en ejerbolig, får du fuld juridisk ret over boligen, og du skal betale afgifter som ejendomsskat og grundskat. Dit handlerum i forhold til udleje og renovering er stort, og når du vil sælge, er handelsprisen op til dig.

Lidt om andelsboligen

Som andelsbolighaver ejer du ikke din bolig. Du er i stedet medlem af en andelsboligforening, og dét gør, at du, når du får dit andelsboligbevis, får ejerskab over en mindre del af foreningens formue.

Andelsboligen har som regel en højere månedlig boligydelse end ejerboliger. Nogle andelsboliger koster ca. det samme om måneden som lejeboliger i tilsvarende størrelse. Andelsboliger er dertil underlagt en række restriktioner, som gør, at du for eksempel ikke har ubegrænset frihed til at renovere og udleje. Andelsboligen er dog alligevel mere end populær blandt dem, der søger ny bolig. Og det har særligt én årsag.

Andelsboligens store fordel

Andelsboliger er væsentligt billigere end ejerboliger. Hvor du snildt kan ende med at skulle betale flere millioner for en toværelses ejerlejlighed i hovedstaden, kan du ofte finde andelsboliger i samme område til under 500.000 kr. Dét gælder særligt, hvis du ved, hvor du skal lede. Andelsboligforeninger i København har som regel relativt lang ventetid. Derfor er det vigtigt, at du skriver dig op i god tid.

Bevar overblikket over andelsboligforeninger i København

Den bedste måde, du kan finde en god og billig andelsbolig på, er ved at holde øje med andelsboligforeningernes opslag og ventelister. Vil du gøre dig selv en tjeneste, kan du starte med at lægge et budget og overveje, hvor du nogenlunde godt kunne tænke dig at bo. En smule forarbejde vil hjælpe til at sikre, at du bevarer overblikket over dine muligheder, mens du boligsøger.

Vi anbefaler også, at du begynder at benytter dig af flatr.dk. På denne side får du et fuldt overblik over de andelsboligforeninger, der ligger i dét område af landet, hvor du gerne vil på. Via flatr.dk kan du blandt andet finde masser af andelsboligforeninger i København og skrive dig på deres vente- og interesselister. Når du besøger din brugerprofil, kan du nemt holde dig opdateret på dine opskrivninger. Er du ambitiøs i din andelsboligjagt, bør du tage jagten alvorligt. Og Flatr vil gøre søgeprocessen markant mere overskuelig.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *