Annonce

Dette kræver det at have en fugl som kæledyr

Gul undulat er i bur

Har du længe gået og tænkt, at du gerne ville have en fugl som kæledyr? Er du ikke helt klar over, hvor meget det rent faktisk vil kræve af dig at have en fugl som kæledyr? Så læs med her.

Man kan have mange forskellige slags kæledyr. De kræver alle en forskellig grad af pleje. Nogle kæledyr – fx et dyr som en hund – har brug for mange ting. At have en hund kræver, at du er klar til at gå en del ture samt generelt være meget til stede over for hunden. Med fugle er der andre ting, som du skal gøre.

Fugle kræver en del pasning

Du går måske rundt med en opfattelse af, at fugle ikke behøver nogen særlig form for pasning. Du tænker måske, at alt, en fugl behøver, er et bur, foder og noget fuglelegetøj – og så er alt, som det skal være. Dette er dog ikke helt rigtigt.
Fugle kræver en del mere pasning, end de fleste ofte tror. Fugle er nemlig tit intelligente dyr, og de kræver en del stimulation for at trives. Til gengæld har de også meget at give igen til dig som ejer, hvis du passer dem korrekt.

Fugle larmer en del, så det er noget, som du skal være indstillet på. Det er altså ikke det oplagte valg af kæledyr, hvis du har små børn. Derudover kræver fugleburet rengøring forholdsvis ofte, så det ikke kommer til at lugte.

Sociale dyr

Fugle er, som du måske før har hørt, sociale dyr. Fugle trives uden tvivl bedst, når de har en eller flere artsfæller ved deres side. Dette bør du tænke over. Hvis du gerne vil have en fugl som kæledyr, gør du godt i at købe mindst to fugle.

Fugle er sociale, intelligente, og de kræver stimulation og opmærksomhed fra dig som ejer for at trives. Du kan tit komme langt med det rigtige fuglelegetøj. Der findes mange forskellige former for fuglelegetøj. En fugl vil kunne få meget sjov ud af at have noget fuglelegetøj. Dette vil være med til at stimulere fuglen og øge dens trivsel.

Oftest knytter fuglen sig til en bestemt person i familien. Der kan altså sagtens opstå et særligt bånd mellem menneske og fugl. Du kan også træne visse fugle i at tale – og ellers vil du ofte kunne høre dem synge.

Flyveture dagligt

En ting, som er enormt vigtigt, er, at dine fugle kan få en flyvetur dagligt. Fugle er fra naturens side skabt til at flyve rundt omkring. Det er dyrplageri, hvis du lader dine fugle sidde i deres bur dag ud og dag ind. I længden bliver de på denne måde ulykkelige, og de vil ikke trives godt.

Der er altså en del ting, som man skal have in mente, inden man køber fugl. Det er især vigtigt, at du får købt noget fint fuglelegetøj, samt at du prioriterer at købe mere end en fugl. Igen så kan fugle dog være nogle rigtig sjove kæledyr, fordi de er så sociale.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *