Annonce

En løbecykel til dit barn giver mange fordele

Løbecykel

u opnår rigtig mange fordele ved at købe en løbecykel til dit barn. Med en løbecykel får dit barn både trænet muskler og led, men også balance, reaktions- og koordinationsevne. Og så er det den perfekte overgang til en cykel med pedaler. Alle bør købe en løbecykel til deres børn

En løbecykel

Løbecykler har de seneste år for alvor indtaget det danske marked. For de få der ikke skulle vide det, er en løbecykel en form for cykel uden pedaler. Brugeren skal i stedet benytte benene til at skubbe sig frem. Løbecykler bruges primært af mindre børn, og laves i flere forskellige materialer. En løbecykel er en sjov måde for børn til at lære at holde balancen på to hjul. Børnene føler sig sikre og fri på samme tid. En god måde til at springe den trehjulet cykel eller cyklen med støttehjul over i udviklingen til at selv kunne køre på cykel. Børn får ganske enkelt styr på balancen ved at forsøge sig frem på en løbecykel.

Børn kan starte tidligt

Børn kan begynde med at bruge en løbecykel allerede når de er ca. 18 måneder gamle. Altså tidligere end de normalt kan køre på cykler med støttehjul. Børn er glade for at have fødderne på jorden, så de føler sig sikre og godt tilpas på en løbecykel. Og indlæringen kommer nærmest af sig selv, når de sætter fart på løbecyklen. Rent intuitivt styrer de balancen, de drejer når det er nødvendigt og styrer udenom forhindringer. Det hele føles trygt, og der er meget lille risiko for at børnene falder.

På ethvert underlag

Endnu en stor fordel ved en løbecykel er, at den kan benyttes på stort set ethvert underlag. Det har ikke den store betydning, om barnet kører på græs, grus eller asfalt. Det er bare om at komme derudaf. Frihedsfølelsen er oftest med til at styrke indlæringen, da barnet ikke er bange for at prøve sig af og føler sig sikker. Og indlæringen er markant bedre end på cykler med støttehjul, da man på dem kan læne sig til side uden at det får konsekvenser, og dermed misser balancetræning.

Hvilken løbecykel skal du vælge

Løbecykler er blevet et meget populært produkt. Og der findes rigtig mange forskellige slags på markedet. Den kan være en jungle at navigere i.

Det er oftest en god ide at vælge løbecykler i slidstærkt materiale, som er samlet af mekanikere med stor ekspertise. Dette giver ganske enkelt en bedre og mere sikker oplevelse for barnet. Prisen er selvfølgelig højere for disse løbecykler, men til gengæld er det muligt at sælge dem videre efter brug.

Dernæst er det vigtigt at finde den rette størrelse løbecykel til dit barn. Her skal du bruge dit barns skridtlængde. Nogle børn har små ben og lang overkrop, mens det hos andre er omvendt. Desuden skal du have fokus på styret, dækkene og om du ønsker bremser på løbecyklen. Det er en god ide at vælge et styr, der kan indstilles i højden, til når dit barn vokser. Dækkene kan enten være massive gummidæk, der ikke kan punktere, men som er lidt langsommere eller luftdæk, der er lidt hurtigere at køre på. Det er smag og behag. Desuden findes løbecykler med håndbremse. Det er en ekstra sikkerhed, men faktisk ikke noget som er naturligt for børnene at bruge og kan hæmme udviklingen.

Under alle omstændigheder burde du snarest muligt få købt en løbecykel til dit barn, der dermed hurtig kan blive klar til at begå sig på en normal cykel.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *