Annonce

For lidt plads: drømmer du om en tilbygning?

Håndværker

Tilbygningen. Den, I har snakket om. Den, der er ved at blive helt nødvendig. Den, I har ventet på at få lavet, men som nu endelig er på trapperne.

Da I købte huset, var I nok bevidst om, at huset ikke kunne rumme en hel familie med børn, legerum, stue og værelser. Pludselig kan I ikke klare jer på de kvadratmeter, I har.

Det kom måske som en overraskelse. I har ikke lige regnet med tre børn, så hvor skal I smide den sidste hen nu – de kan ikke dele værelse hele livet.

Drømmen kan bremses juridisk

Jeres beslutning falder altså på en tilbygning. I ved endda, hvor den skal være. I har en masse plads på grunden, bag væggen ud til haven.

Planen er fantastisk for byggefirmaet, når I har den og ved, hvordan I skal få den udleveret. I kan dog blive bremset, hvis I ikke er helt opmærksomme på det juridiske.

Typisk vil I kun kunne bygge på 30 % af jeres grund – så hvor meget har I at give af.

Det kan I alt sammen få styr på, hvis I tager fat på et ordentlig byggefirma, der søger om byggetilladelse osv. for jer.

Et godt råd er dog bare at ringe til jeres kommune selv og forhøre, om en tilbygning overhovedet kan komme på tale. Så ved i klar besked med det samme og bliver ikke forvirrede, skuffede og irriterede, når tegninger og opmålinger er lavet, men projektet lægges på is.

Er der en jurist i familien, så forhør jer kort om reglerne på området, det kunne spare jer en god sum penge.

Er økonomien til det?

Og lige netop penge, skal der være til en tilbygning. Det er bestemt ikke en billig affære, om end den varierer betydeligt fra projekt til projekt.

Prisen afhænger først og fremmest af projektet størrelse og omfang. Hvordan jeres hus vil kunne bære en tilbygning, materialer og ambitioner.

Alt efter ovenstående kan tilbygningen løbe op i svimlende beløb, ikke lige noget I har stående på en konto – formentlig.

Så en hurtig snak med jeres bankmand, vil gerne jer betydeligt. Det vil helt sikkert gøre jer klogere på, hvad I faktisk kan låne penge til og altså hvilket projekt I kan istandsætte.

Få mere plads i jeres bolig nu

Til sidst er der ikke meget andet for end at kontakte et byggefirma, der vil lave jeres tilbygning.

De vil forhøre jer om jeres planer, om der er styr på det fra banken og formentlig også juridisk, hvis ikke de spørg, så kan du i hvert fald fortælle dem, at der styr på det.

Herefter vil I få en skitse, som I selvfølgelig skal være tilfreds med. I vil kunne komme med jeres små justeringer og sammen vil I kunne finde den rigtige tilbygning.

Når alle parter er tilfredse begynder der at dukke håndværkere op og entreprenører. Og inden I får set jer om, har I fået den tilbygning, I så gerne ville have.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *