Annonce

Handyman? Når din tørretumbler er gået i stykker, kan du gøre dette

tørretumbler

Oplever du problemer med din tørretumbler derhjemme? Det kan være, at den ikke varmer og virker, og det er naturligvis irriterende, for det betyder, at det kommer til at tage meget længere tid, når man skal tørre sit tøj. Særligt håndklæder får også en helt anden føling, hvis det er blevet tørretumblet, frem for hvis det ikke er. Hvis du er en rigtig handyman, så kan det dog godt være, at du selv kan fikse din tørretumbler. Du kan i hvert fald læse lidt tips i denne artikel.

Kan det være overophedningssikringen?

Der er altid en risiko for, at din tørretumbler bliver overhedet og slår overophedningssikringen fra. Hvis det sker, så er det klart, at tørretumbleren ikke virker. Du kan selv skifte din sikring, så din tørretumbler kommer til at virke igen. Det kræver sådan set bare, at du kan komme ind til der, hvor sikringen sidder. Sikringen vil typisk være placeret bag en lille låge bagpå tørretumbleren. Den er typisk skruet fast, så du skal have en skruetrækker for at kunne åbne den. Det kan være, at du skal have et topnøglesæt, så du altid er klart på udfordringer i denne dur? Du kan finde et topnøglesæt på https://topnoeglesaet.dk, hvis det er noget, som har interesse.

Dette skal du være opmærksom på!

Det er dog meget vigtigt, at du er yderst forsigtig, hvis du skal ind til overophedningssikringen. Det er nemlig også her, at varmelegemet er placeret, og det betyder, at du kan risikere at få stød, når du stikker hånden derind. Hvis du er nervøs for, om du tør gøre det selv, så er det altid en god idé at ringe efter en elektriker. Du skal naturligvis også huske at slå strømmen fra, for sikkerheden er helt i top.´

Hvordan slår jeg sikringen til igen?

Når du er kommet bag låget med dit topnøglesæt, så vil du kunne se en rød knap. Denne skal du trykke på, så du kan høre, at der kommer et klik fra den. Derefter skruer du bagbeklædningen på igen, så tænder du for strømmen, og så tester du, om tørretumbleren begynder at give varme igen.

Hvad hvis det ikke virker?

Hvis det ikke virker, så kan det godt være, at du bliver nødt til at ringe til en elektriker. Så kan det nemlig godt betyde, at selve varmelegemet er stået af. Hvis du virkelig er handy, så er det naturligvis en mulighed, at du selv køber en reservedel og skifter varmelegemet.

Hvordan undgår jeg det i fremtiden?

Der er flere ting, du kan gøre, for at give din tørretumbler de bedste vilkår for at fungere godt i mange år. Det er f.eks. vigtigt, at du ikke overfylder den, når du skal tørre. Det kan også ske, hvis der kommer til at sidde en sok i klemme, men det er måske noget, der er lidt sværere at forebygge. Fejlen kan også være, at risten udenfor, som tørretumbleren er forbundet til er stoppet. Der kan være mange fejlslutninger, når det kommer til en tørretumbler.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *