Annonce

Hvad gør man ved visdomstænder?

Visdomstand

I Danmark er vi så heldige, at vi har et super godt personale der passer på vores tænder. De fleste danskere besøger altså deres tandlæge cirka en gang om året, for at passe på tænder og mund. Ved at passe på dette, og sørge for at vi har en sund mund, kan man sørge for at bevare selvtillid og tør at være i nærheden af dem vi holder af. I takt med at man bliver ældre, ja så ændre meget ved menneskets krop sig. Dette gælder også for dine tænder. Når du bliver ældre vil de fleste altså eksempelvis få visdomstænder.

Visdomstænder

Visdomstænder er de sidste tænder vi mennesker får, i vores blivende tandsæt. Det er de bagerste tænder i tandrækken i både under- og overmunden. De fleste får deres visdomstænderne omkring 17-22 årsalderen, dog kan dette variere, og det er ikke alle der vil få dem i denne periode. Nogle får slet ikke deres visdomstænder, eller får dem blot gemt under tandkødet, uden de nogensinde bryder frem. Disse tænder har fået deres navn, fordi de først bryder ud, når man er blevet voksen og dermed ”vis”. I dag har mennesket ikke noget at bruge visdomstænderne til. De har med andre ord, ikke nogen særlig funktion, men de er en slags levn fra fortiden. Derfor bør man overveje om man ønsker at beholde eller få sin visdomstand fjernet.

Har du plads til dine visdomstænder?

Igennem evolutionen er menneskets købe blevet mindre, og dette betyder at der ofte ikke er plads til visdomstænder i vores kæbe. Vi er i dag meget bedre til at passe på vores tænder, og vi bruger derudover ikke vores kæbe på samme måde som tidligere. Dette betyder at visdomstænder ikke er en nødvendighed for os. Det kan derfor for mange være vigtigt at få fjernet sin ene eller måske flere visdomstænder. Det kan for mange være en større smerte og ubehag at have visdomstænder, og en fjernelse af visdomstanden kan derfor være ideelt. Ligegyldigt om man får en enkelt visdomstand eller alle fire, ja så kan der være meget smerte forbundet hermed. Derfor er der mange danskere der vælger fjernelse af visdomstand. Netop på baggrund af evolutionen, og at vi i dag ikke skal bruge disse tænder til noget specielt, gør at man kan tage beslutningen om fjernelse af visdomstand, hvis det er til gene for dig. Så hvis du undre dig over hvad du skal gøre med dine visdomstænder, så snak allerede i dag med din tandlæge om en eventuelt fjernelse af din visdomstand.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *