Annonce

Hvilken fælgrens skal du vælge

Fælgrens

Udover selve bilen, er fælgene på bilen én af de dyreste dele og også en del som der typisk bliver lagt meget mærke til.

Og hvis du gerne vil have dem til at skinne – skal der altså af og til lidt mere til end en helt almindelig bilvask.

Men hvilken skal du vælge?

Det kommer an på standen af din fælg – og vi gennemgår kort her hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge den bedste fælgrens.

Er der forskel på om det er en alufælg eller en stålfælg?

Nej – som udgangspunkt er det samme metode og tilgang som du skal benytte uanset om det er en stålfælg eller om det er en aluminiumsfælg. Du behøver derfor ikke skelne mellem dem.

Hvorfor bliver mine fælge så beskidte?

Dine fælge sidder tættest på jorden og får dermed mest skidt fra vejen op på dem. Kombinerer du det med at de også får bremsestøv fra dine skiver, er det altså bare et sted, der har svære betingelser for at blive holdt helt rene.

Det kræver derfor hyppig rengøring og gerne en beskyttelse for at det kan blive helt pænt!

Den mest effektive fælgrens

Den mest effektive fælgrens er en syrebaseret fælgrens. Det er den du skal ty til når du har svært indgroet bremsestøv, der nærmest er gulnet på fælgen.

Men:

Det er også den farligste form for kemi som du kan bruge på din fælg – og bruger du den forkert – kan du altså risikere permanent skade på din fælg. Så brug det altid særlig varsomt.

For langt de fleste vil en pH neutral fælgrens derfor være bedre, og vil også langt hen ad vejen på bilen der får jævnlig vedligeholdelse, være rigeligt effektiv.

Er du midt imellem – kan du også benytte en alkalisk fælgrens. Disse kan også være særligt effektive og et produkt som f.eks. Auto Glanz Alkalloy kan fortyndes, så du får endnu mere produkt til normalt beskidte fælge og samtidig kan få en koncentreret rensekraft når du har behov for det.

Proces og ”nice to have”

Når du skal vaske fælge bør du have en separat spand som du kun vasker fælge med. Dette, da de er særligt beskidte og du ikke ønsker at blande beskidt vand fra fælgene op på din lak.

Dernæst er det en god idé med en fælgbørste, som passer til din fælg. Den skal kunne komme godt ind i baljerne og du kan overveje en vaskehånd du kan tage på og komme godt ind bag egerne.

Følg altid anvisninger for det enkelte produkt – men som udgangspunkt skal du sprøjte produktet på fælgen og så skal du INDEN det tørrer ud, have arbejdet med det på fælgen og fjernet skidtet.

Slut af med at spule hele fælgen med rent vand.

Afsluttende kan du vælge at give dine fælge en forsegling efterfølgende for at gøre rengøringen nemmere næste gang.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *