Annonce

Sådan hænger du bedst din fladskærm op

TV

Et fladskærms-TV er super smart. Ud over at dets billedkvalitet er væsentlig højere, end den var på de tidligere fjernsyn og med det tidligere signal, så er det designmæssigt også markant flottere. Det helt flade TV er super elegant, og så fylder det efterhånden så lidt, at det nærmest går i et med væggen.

Apropos væggen – så kan du enten sætte din fladskærm på et smalt bord på fjernsynets medfølgende for, eller du kan hænge det direkte op på væggen. Gør du det sidste, så fylder det minimalt i rummet. Det er ret svært. Sørg dog endelig for at få hængt fjernsynet ordentligt op.

Når fladskærmsfjernsynet skal hænges op på væggen

Hvis der følger et TV ophæng med i pakken, når du køber dit nye fjernsyn, så bør du naturligvis bruge det. Det er beregnet til netop den type TV, og typisk følger der både diverse beslag, skruer og momentnøgler med til ophænget. Desuden vil du også få en vejledning i, hvordan ophænget skal bruges til at hænge fjernsynet op med, og hvordan du bruger værktøjet, som for eksempel momentnøglen.

Følger der ikke et TV ophæng med fjernsynet, så er det noget, der kan tilkøbes. Der findes nogle TV ophæng, der kan bruges til flere forskellige modeller. Der findes også nogle ophæng, der kun kan anvendes til et eller til nogle få modeller. Sørg endelig for at få købt et TV ophæng, der passer helt perfekt til dit fjernsyn.

Selve ophængningen af fjernsynet

I mange tilfælde følger der en instruktion med, når du skal hænge din fladskærm op på væggen. Uanset hvad er der yderst vigtigt, at fjernsynet kommet til at hænge på det helt rigtige sted. Det er for irriterende og besværligt at skulle flytte på det igen.

Fjernsynet skal sidde i den rette højde, og så skal det ubetinget hænge lige. Det med at få det hængt lige kan klares ved at tjekke om TV ophænget hænger i vater. Hvis det gør det, så kommer fjernsynet også til at hænge lige. Hertil må du have et vaterpas.

I forhold til højden så kan den afhænge af flere ting. Der findes nogle standard-skemaer for, hvor højt et fjernsyn helst skal hænge. Men der kan også være individuelle hensyn at tage. Det kan afhænge af din sofas højde, af din egen højde og af fjernsynets størrelse og afstanden imellem sofa og TV.

Hvilket værktøj skal du bruge til at hænge et TV op med?

Når du skal hænge beslaget op på væggen, må du have boret nogle huller. Derfor har du brug for en boremaskine. Type og størrelse på boret afhænger af, væggens materiale, fjernsynets vægt og ophængets huller. Der følger nok både skruer og rawplugs med i pakken. For at stramme skruer og bolte må du bruge en skruetrækker, en skruemaskine eller en momentnøgle. I nogle tilfælde følger der også en momentnøgle med i pakken, men du skal selvfølgelig holde øje med, at momentnøglen er den rette størrelse.

Du kommer også til at skulle bruge en hammer og et vaterpas. En tommestok er også helt nødvendig, når du skal sørge for, at skærmen kommer til at hænge perfekt.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *