Annonce

Sådan vælger du det rette liggeunderlag til dit behov

Liggeunderlag

Hvis du skal på tur ude i naturen og overnatte, så anbefaler vi, at du medbringer et godt og komfortabelt liggeunderlag med, da det kan være vanskeligt for kroppen. Mangler du lidt viden om liggeunderlag, så følg med herunder, så bliver du klogere, og forhåbentligt kan du finde et godt liggeunderlag til dit næste eventyr.

Vær opmærksom på de forskellige typer der findes

Forud for din købsbeslutning af liggeunderlag, så er det vigtigt at du er opmærksom på, at der er tre forskellige typer af liggeunderlag på markedet i dag. Markedet er stort, og der er mange muligheder, og derfor er det vigtigt, at du kender til hver en type liggeunderlag således, at du køber den helt rigtige og får fuld brugstilfredshed. Nedenfor gennemgår vi de tre typer liggeunderlag.

Det oppustelige liggeunderlag

Det oppustelige liggeunderlag har en konsistens af luft og isoleringsmateriale. Når du tager på udkig efter liggeunderlag, så vil du opleve, at disse liggeunderlags isoleringsmaterialer kan variere fra produkt til produkt. Men selvom det kan variere, så er der tale om isoleringsevner af meget høj kvalitet og ikke mindst giver det et højt komfortniveau. Oppustelige liggeunderlag er som regel meget lette og materialerne som de består af, er yderst slidstærke. Mange danskere vælger netop denne type liggeunderlag, grundet den lave vægt. De er nemme og praktiske at have med i rygsækken. Sørg altid for at holde liggeunderlaget så tørt som muligt, da det kan risikere at blive så vådt, at du kan mærke jorden gennem underlaget.

Det selvoppustelige liggeunderlag

Med tiden er det selvoppustelige liggeunderlag i stigende grad blevet populært. De vigtigste årsager hertil er, at de giver dig en rigtig god komfort samt at de er praktiske i rygsækken og har en lav vægt. Årsagen til den endnu højere komfort hos selvoppustelige end ved de oppustelige er, at det selvoppustelige består af en indvendig kerne af skum. Det er denne skum som giver dig den høje komfort. Derudover, har det selvoppustelige liggeunderlag også en yderst høj isoleringsevne.
Selvom der er gode fordele ved dette liggeunderlag, så er det vigtigt at du ved at, at skumkernen kan være sensitiv overfor sten, skarpe kanter og gløder. Sørg derfor altid for at finde et forholdsvis rent terræn, og hold liggeunderlaget langt væk fra et bål.

Skumunderlag

Som navnet selv siger det, så består dette liggeunderlag af skum. Der er tale om en skumplade som er produceret af det man kalder celleplast. Når vi taler om disse celler, så findes der skumunderlag med åbne celler, hvilken er den billigste variant på markedet. Et skumunderlag med åbne celler medfører risikoen for, at liggeunderlaget mister sin form ved punktering eller at det risikerer at opsuge vand. På den anden side, har skumunderlag med lukkede celler en højere kvalitet. Her er der ikke nogen risiko for at det kan komme til at opsuge vand og ej heller miste sin form, da det ikke kan punktere. Et skumunderlag med lukkede celler er et yderst slidstærkt produkt. Dette skyldes, at dette liggeunderlag består af celleskum i ikke bare én tykkelse, men flere forskellige. Et liggeunderlag af denne fremstilling og kvalitet, skal du ikke bekymre dig om opbevaring. Det er et meget holdbart produkt med en lang levetid. Dog kan ulempen være en lavere komfort, da materialet er mere fast end i de andre liggeunderlag.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *